Składniki na 30 sztuk czekoladek:
- 100 g gorzkiej czekolady
- 100 g mlecznej czekolady
- 80 g marcepanu
- 4 łyżki kremu typu nutella
- 4 łyżki whisky
Obie czekolady rozpuściłam w kąpieli wodnej, następnie pędzelkiem wysmarowałam foremki rozpuszczoną czekoladą i włożyłam do lodówki do zastygnięcia, powtórzyłam tą czynność po raz drugi. W czasie gdy czekolada stygła w lodówce przygotowałam nadzienia.
Dla dorosłych: 2 łyżki nutelli zmieszałam w miseczce z whisky i włożyłam do lodówki.
Dla dzieci: marcepan rozwałkowałam na małe placuszki na środek każdego z nich nałożyłam odrobinę nutelli i uformowałam kulki, które włożyłam do lodówki.
Do wcześniej przygotowanych foremek z czekoladą włożyłam po porcji kremu dla dorosłych lub po kulce z marcepana, wypełniając foremki. Na koniec zalałam wierzch foremek rozpuszczoną czekoladą, całość włożyłam do lodówki.
mmmm cudne
OdpowiedzUsuńDziękuję;)
Usuń