Przepis ten znalazłam gdzieś na necie mam nadzieję wykorzystać go do zrobienia mazurka.
Składniki na ok 700 g masy:
- 1szklanka śmietany 30%
- 250 g czekolady mlecznej
- 250 g czekolady gorzkiej
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1 łyżeczka kawy espresso w proszku
Do rondelka wlałam śmietanę dodałam do niej espresso i podgrzewałam do momentu bulgotania. Następnie zdjęłam z gazu do śmietany wrzuciłam pokruszone czekolady i mieszałam do ich rozpuszczenia na koniec dodałam wanilię. Przelałam do płytkiej miski wstawiłam do lodówki na minimum 4 godziny. Następnie używając foremki do czekoladek zrobiłam cukiereczki w białej czekoladzie o nadzieniu truflowym. Pozostałą masę zużyję do mazurka truflowo - śliwkowego.
wyglądają wspaniale ;d
OdpowiedzUsuńdziękuję;)
Usuńpyszności, uwielbiam białą czekoladę:)
OdpowiedzUsuńa w połączeniu z masą truflową to naprawde rewelacja;)
Usuńmuszą byc pyszne :)
OdpowiedzUsuńnaprawdę polecam;)
UsuńWyglądają cudnie :)
OdpowiedzUsuńPo dwóch bramkach w przeciągu 6 minut stwierdzam, że Twój Krzyś ma bardzo głęboką wiarę... ;)
Dzięki;)Wiara przenosi góry, ale naszym piłkarzom to już nic nie pomoże;)
Usuń