Składniki na 5 dużych jajek:
- 300 g białej czekolady
- 200 ml mleka
- 1 śnieżka w proszku
- 10 g żelatyny
- 5 łyżeczek masy truflowej
- 5 łyżeczek masy kajmakowej
Czekoladę rozpuściłam w kąpieli wodnej, pędzelkiem posmarowałam foremki i pozostawiłam do zastygnięcia, czynność tą powtórzyłam. Żelatynę zalałam zimną wodą i pozostawiłam do spęcznienia, następnie rozpuściłam ją w kąpieli wodnej. Mleko wlałam do pojemnika i ubijając wsypałam śnieżkę, ubiłam bitą śmietanę do której wlałam wcześniej przygotowaną żelatynę. Gęstniejący krem wlałam do foremek z czekoladą, na środek położyłam po łyżeczce masy truflowej i kajmakowej pozostawiłam do stężenia. Następnie zalałam całość białą czekolada i udekorowałam kawałkiem żółtej masy cukrowej.
Super wyglądają Twoje jajeczka.
OdpowiedzUsuńDziękuję bardzo;)
Usuń