Składniki na 12 sztuk:
- 3 banany
- 6 łyżeczek miodu
- 18 łyżek mąki orkiszowej ( można wykorzystywać inną mąkę)
- aromat waniliowy
- 2/3 łyżeczki sody
- orzechy włoskie, słonecznik, rodzynki
Orzechy włoskie drobno posiekałam . W jednej misce wymieszałam sypkie składniki. Do drugiej miski włożyłam obrane banany i dokładnie zmiksowałam, następnie dodałam miód i olejek. Powoli dosypywałam mąkę i miksowałam do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodałam bakalie i wymieszałam. W razie zbyt gęstego ciasta można dodać wody.
Ciasto przełożyłam do foremek i piekłam w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni C ok 25 minut ( do suchego patyczka). Smacznego;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarz zostanie opublikowany po zatwierdzeniu.