To propozycja dla wszystkich, którzy lubią "wilgotne" ciasta.
Składniki na babkę:
- 4 jajka
- 1 szklanka cukru
- 2 szklanki mąki
- 1 1/2 szklanki oleju
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
Jajka utarłam z cukrem na puszystą masę. Mąkę zmieszaną z proszkiem dodałam do masy jajecznej na przemian z olejem. Kiedy uzyskałam gładką konsystencje do 1/3 ciasta dodałam kakao. Foremkę do babki z kominem posmarowałam masłem i posypałam bułką tartą. Wlałam białą część ciasta, następnie kakaową. Babkę piekłam w temperaturze 150 stopni C (termoobieg) do suchego patyczka.
Smacznego;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Komentarz zostanie opublikowany po zatwierdzeniu.